top of page

Et Godt Nyt År: Garn, Hækling og Nye Mål


Godt nytår med garn og hækling

Vi har sagt farvel til det gamle år og byder det nye velkommen med åbne arme (og en hæklenål i hånden, selvfølgelig!). Lad os tage et kig på, hvad det kommende år kunne byde på med din hækling. Måske skal der ske lidt nyt? Måske er det året, hvor du får lært den teknik, du længe har drømt om? Eller finder andre ligesindede at hækle sammen med?

1. Reflektioner og Hækledrømme:


Lad os tage et øjeblik til at se tilbage på alle de fantastiske projekter, vi har fuldført det forgangne år. Hvilke teknikker har vi mestret? Hvad har vi lært af vores fejltagelser? Og vigtigst af alt, hvad drømmer vi om at hækle i det kommende år? Del dine tanker og drømme i kommentarerne, så vi kan inspirere hinanden!

Jeg er især glad for, at jeg fik mit længe liggende projekt færdigt - min Fern Whispers Tee. Du kender sikkert godt, at man kan gå lidt kold i et projekt, og det er helt okay. Hækling skal være hyggeligt og rart, og hvis et projekt giver dig dårlig energi eller frustrationer, kan det være en god idé at lægge det væk i en periode og komme tilbage til det igen med fornyet energi. Med dette projekt var det lige det, der skulle til. Drømmen om en Sunbeam Tee blev også en realitet i 2023. Jeg har mange projekter på min to-do-liste, og en Sunbeam Tee var længe på den liste. Jeg går altid i gang med de ideer, jeg brænder mest for i øjeblikket og som giver mig kreativ energi. Så nogle gange kan nogle ideer godt forblive en ide lidt for længe. Det var virkelig en fornøjelse endelig at få opskriften udgivet, så den kunne gå fra ide til færdig opskrift.

I det nye år drømmer jeg om at få nogle hækleopskrifter til mænd på shoppen. Nu har jeg sagt det højt, så nu hænger jeg også på den, ikke sandt?

2. Hækleri i Hverdagen:


Hvordan kan vi integrere vores elskede hobby mere i vores hverdag? Måske en hæklet kopvarmer til din morgenkaffe to go eller et farverigt hæklet cover til din iPad? Så kan du tage lidt hækling med dig i din hverdag.

Det kan også handle om, hvor vi hækler. Jeg selv drømmer om at være bedre til at tage min hækling med mig. Det kan være lidt svært, da jeg ofte har brug for at kunne notere på min computer undervejs, da hækling for mig som oftest også indebærer opskriftsskrivning. Men målet må være at have små projekter i tasken, som jeg altid kan tage med mig og hygge med, når det passer ind. Det slår mig tit, når jeg f.eks. sidder plantet i et venteværelse, at jeg burde have taget det med. Det vil jeg være bedre til i 2024. Det kunne meget passende være hæklede strømper jeg vælger som mit taskeprojekt, da det er småt og overskueligt at have med mig. Har du et taskeprojekt klar til 2024?

3. Hæklegaver med Kærlighed:


I det kommende år kunne vi fokusere på at hækle gaver til dem, vi holder af. Det kan godt være lidt svært med hjemmelavede gaver, for ærligt er det ikke alle, der sætter lige meget pris på det og forstår, hvor meget tid og kærlighed der ligger bag en hjemmegjort gave. MEN - jeg er helt sikker på, at du har nogen i din familie eller vennekreds, der ville elske en personlig gave fra dig. Igen i år, er de små tørklæder populære og så er de hurtige at hækle. Jeg har en version som du måske kunne kaste dig over som gave, det er mit Ginnerup Spring Scarf Det er både sjovt, hurtigt og nemt at hækle, så næsten oplagt som gave? Del gerne dine ideer til den perfekte hæklede gave!

4. Hæklesjov og Selvpleje:


Hækling er ikke kun en hobby; det er også en form for selvpleje. Hvordan kan vi gøre vores hækletid endnu sjovere og mere afslappende?

Jeg har to faste indlagte hækletider hver dag. Hvis jeg ikke får de pauser, kan jeg mærke, at jeg hurtigere bliver irritabel og mangler den ro, som hæklingen giver mig.

Ofte hører jeg klassisk musik, når jeg hækler. Det får mig til at slappe helt af og holde fokus på min hækling, og så skal der gerne være kaffe til (selvom den nemt kan ende med at blive kold, før jeg får den drukket).

Du kunne også tage dit projekt med på en gåtur? Det kræver lidt øvelse, men det kan sagtens lade sig gøre at gå og hækle samtidig. Igen vil jeg anbefale et mindre projekt såsom et tørklæde eller et par strømper. Selvom jeg kun nærmer mig 40 år denne sommer, så kan jeg godt mærke, at jeg ikke har godt af at sidde ned for længe af gangen. Løsningen må være at gå og hækle samtidig!

Del gerne dine yndlings hækletraditioner, sjove projekter og måder, du forkæler dig selv i hæklingens tegn!

5. Fællesskab og Hækleworkshops:


Måske er det tid til i 2024 at organisere en lokal hæklegruppe eller måske deltage i en workshop i en garnforretning? Her er de sociale medier din ven til at finde det, du søger.

Hvis du er medlem af nogle hæklegrupper på Facebook, kan du søge efter ligesindede, der måske har lyst til at mødes og hygge med hæklingen sammen. Måske er der allerede en gruppe, der mødes i din by? Ofte er der aftener på det lokale bibliotek, hvor man mødes over garn og hygge.

Det er en fantastisk måde at møde nye mennesker, dele erfaringer og opbygge venskaber på tværs af aldre og baggrunde. At se andres hækleprojekter kan være inspirerende og motivere dig til at prøve nye mønstre eller teknikker. Og så er det også bare et godt sted at få hjælp, hvis du stadig er nybegynder eller sidder fast i en opskrift. Der er helt sikkert en, der kan hjælpe dig.

Jeg har altid godt kunnet tænke mig at have en hæklegruppe at mødes med, men realistisk set bliver det heller ikke til noget i 2024. Tiden bliver ikke til det. Men en dag vil jeg måske, når børnene er ældre, og der bliver mere tid bare til mig igen.

Er du med i en hæklegruppe?

6. Nytårsfortsæt til hækleren:

Mens nogle mennesker finder det givende at fastsætte nytårsfortsæt og arbejde hen imod dem som en måde at skabe positive ændringer i deres liv, oplever andre, at det kan være udfordrende at opretholde deres beslutninger over tid. Det er dog stadig en populær tradition for mange at reflektere over personlige mål ved starten af et nyt år og forsøge at implementere positive ændringer i deres liv. Jeg mener, at nytårsfortsæt skal være realistiske, opmuntrende, og så må de også gerne være humoristiske.

Her får du mine 10 bud på nytårsfortsæt til vores hobby:

  1. "Jeg lover at bruge mere tid på at forkæle mine hækleprojekter end min telefon - medmindre det er for at vise dem frem på sociale medier!"

  2. "Jeg vil erklære min kærlighed til garnbutikker, og jeg lover at stoppe med at gemme dem som 'bare en hurtig tur'!"

  3. "Mit nytårsfortsæt er at lære en ny hækleteknik hver måned!"

  4. "Jeg vil gøre en indsats for at undgå UFO'er (ufærdige objekter) og fuldføre mine hækleprojekter, før jeg starter på nye!"

  5. "Jeg vil sprede mere glæde ved at hækle gaver til mine venner og familie - og håbe på, at de elsker dem, selvom de ikke altid passer!"

  6. "Jeg lover at grine af mine fejl og se dem som unikke designvalg!"

  7. "Mit mål er at opgradere min garnstash og finde det perfekte projekt til alle mine gemte garnskatte!"

  8. "Jeg vil deltage i en hæklegruppe eller workshop og møde ligesindede garnentusiaster!"

  9. "Jeg vil tage billeder af alle mine hækleprojekter og lave en scrapbog for at mindes mine kreative eventyr!"

  10. "Jeg vil hækle mere og tænke mindre - med mindre jeg er nødt til at tælle masker!"

Jeg håber du er blevet inspireret til at sætte dig nogle mål og ønsker for 2024 med din hækling. Glædeligt nytår, fyldt med garn, hygge og nye hækleeventyr!
73 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page