top of page

5 skønne hækleopskrifter til dit efterår

Efteråret er for alvor kommet, med blade der drysser af træerne, kolde vinde og blomster der går i hi.

Efterårsblade

Det er tiden, hvor vores yndlingshobby kan få lov at fylde lidt mere og det er personligt en tid jeg byder mere end velkommen. Så bryg dig en dejlig varm kop kaffe, te eller kakao, sæt dig godt til rette i sofaen og kast dig over et nyt projekt. Her får du mit bud på 5 skønne hækleopskrifter til dit efterår - små projekter, der er oplagte at sætte på nålen dette efterår. De store sweatre er sjove at hækle, men nogen gange er det rart med et mindre hækleprojekt, hvor du hurtigt sidder med et færdigt, lækkert hækleri i hænderne.

1. Ginnerup Spring Scarf - hækleopskrift

Lad dig ikke snyde af navnet; tørklædet er lige så anvendeligt om efteråret som om foråret. De små hæklede tørklæder er igen i år et stort hit, så skynd dig at hækle dit eget tørklæde i din yndlingsfarve og sæt dit personlige præg på din stil. Selv er jeg en værre frossenpind, så jeg synes, det er så skønt at vikle lidt lunt garn om halsen; det gør en stor forskel for mig, specielt hvis man sidder et sted med træk. Ginnerup Spring Scarf er et hurtigt projekt, så der er rig mulighed for at få et lille lager i flere farver til forskellige lejligheder. De små tørklæder er også oplagte at lægge under årets juletræ; hvem ville ikke elske at få et smukt hjemmelavet tørklæde i gave?


Hæklet tørklæde
Ginnerup Spring Scarf

2. Easy Breezy Ribbing Socks - hækleopskrift

Hæklede strømper er stadig lidt nyt, men det gør dem ikke mindre fabelagtige. Jer, der har fulgt mig længe, ved, at jeg elsker hæklede strømper. Desværre lider hækling under fordomme som værende tykt og kluntet, men finder du den lille nål frem sammen med det tynde strømpegarn, så lover jeg dig, at du med denne opskrift nemt kan trylle lækre elastiske strømper frem til dig selv og dem, du holder af.

'Easy Breezy Ribbing Socks' er helt klart den hækleopskrift på strømper, som jeg vil anbefale dig at starte med, hvis du stadig er lidt ny inden for hækling. Du får øvet de grundlæggende masker samt ind- og udtag. At du så ender med noget super brugbart og lækkert bagefter er bare en ekstra bonus.

Det er slut med kolde fødder, når først du får smag for at hækle strømper, og det er jeg næsten sikker på, du får, for de er altså sjove at hækle.


Hæklede strømper
Easy Breezy Ribbing Socks

3. Wolly Spring Waves - hækleopskrift

Igen er vi ude i en af dem, hvor opskriften er blevet til en kølig forårsdag, men hvor det bestemt også hører efteråret til. Mit 'Wolly Spring Waves' sæt består af en lækkert lunt hæklet pandebånd med hæklede pulsvarmere til (eller fingerløse vanter, som de også kaldes). Jeg brugte dette sæt rigtig meget hele sidste sæson, specielt på mine gåture med hunden, hvor det er rart at kunne have frie fingre til håndtering af hundegodbidder. En hue kan godt være for varm, når man er fysisk aktiv, så der er pandebåndet virkelig et fint alternativ, når man gerne vil undgå kolde ører og holde sin pande lun. Mønstret, jeg har brugt til dette sæt, er virkelig sjovt at hækle, og jeg tør godt love, at du bliver lidt ærgerlig, når du er færdig, men så må du jo lave et sæt mere. (Eller jeg må se at komme i gang med den opskrift på den sweater, som jeg har planlagt i samme mønster).Hæklet pandebånd og hæklede pulsvarmere/fingerløse vanter
Wolly Spring Waves

4. Autumn Vibes Sjal - hækleopskrift

Denne gang rammer navnet bedre mit indlæg. Og er der egentlig noget bedre end at lægge et uldent sjal over skuldrene som ekstra varme? Er du ikke til sjaler, så lægger du det bare om halsen som et tørklæde; det bestemmer man heldigvis helt selv. Er du lidt tøvende med at give dig ud i at hækle store projekter? Så kan 'Autumn Vibes Sjal' måske være en god start, for det bliver ikke kedeligt, kan jeg love dig. På hver række sker der noget nyt, og når du kommer til at skulle gentage rækkerne, har du prøvet så meget andet i mellemtiden, så gentagelsen føles ikke som en sådan. Det er altså ret perfekt! Jeg har set dette sjal hæklet i ensfarvet garn, og det bliver det bestemt ikke mindre smukt af.

Så har du mod på et lidt større projekt, som ikke er en sweater, og vil du øve dig på forskellige masker og mønstre? Så kan det altså godt være projektet for dig.

Hæklet sjal, hæklet tørklæde
Autumn Vibes Sjal

5. Edderkoppen Hubert - hækleopskrift

Sidst, men ikke mindst, så er jeg nød til at nævne den store, lodne, bløde søde edderkop Hubert, der kan vække både skræk og gru, men heldigvis også både smil og grin. Han er i virkeligheden bare en stor, lodden lun fyr som elsker at sprede glæde, hvor han kommer. Halloween er blevet en del af det danske efterår, og her må man sige, at Hubert passer rigtig godt ind. Hækl et stort spindelsvæv, du kan hænge ham i, læg ham på sofaryggen, eller lad børnene gøre ham til en del af legen; det vil han så gerne.

Hækler du Hubert i akryl eller uldgarn, har du den vidunderlige mulighed, at du kan børste garnet op, når det er hæklet, så han får et endnu mere behåret, loddent look. Jeg bruger en børste til hunde og katte, købt helt ny til formålet selvfølgelig. Dem med de spidse jerntænder, det er perfekte til formålet.

Hæklet edderkop, perfekt til halloween
Edderkoppen Hubert

Jeg håber, du er blevet inspireret til at starte dit næste hækleprojekt blandt de 5, jeg valgte at fremhæve. Selv føler jeg mig rastløs, hvis ikke jeg har gang i et eller andet hækling og det dur jo ikke. Nogen gange kan det også bare være svært at finde det rette projekt. For mig handler det nok mest om at beslutte mig for, hvilken idé jeg skal gå med, for der kan stå mange i kø. Men det er trods alt et luksusproblem. Må efteråret bringe dig mange skønne stunder med dit hækleri!
188 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page