top of page

Hvad er en Crochet Along (CAL)?


Er du nysgerrig efter at vide, hvad en Crochet Along, også kendt under forkortelsen CAL, er? Så er du kommet til det rette sted! Her vil jeg give dig indsigt i hvad en CAL er, og præsentere dig for min kommende CAL.

Hvad er en CAL - Crochet Along?

En Crochet Along er en fællesskabshæklingsevent, hvor folk fra hele verden arbejder på det samme projekt i en bestemt tidsramme. CAL'er er en fantastisk måde at fordybe dig i hæklingens verden, skabe forbindelser med andre hæklere og skabe smukke projekter sammen. Det er virkelig en fin måde at komme hinanden ved på og samtidig inspirere hinanden. CAL'er kan variere i størrelse og kompleksitet, fra små projekter som hækling af amigurumi og accessories, til større og mere avancerede projekter som tæpper med komplicerede mønstre.

Sådan fungerer det:

  1. Vælg en CAL: Start med at finde en CAL, der interesserer dig. Der er CAL'er for alle niveauer, fra begyndere til erfarne hæklere. De kan findes i grupper på Facebook eller ved at Google og se om der dukker en interessant CAL op.

  2. Materialer og opskrift: CAL'en vil normalt have en officiel opskrift og en materialeliste. Du kan enten bruge de materialer, der anbefales, eller vælge dine egne farver og garn. Du skal være opmærksom på, at du vælger garn der har samme løbelængde, som det originale garn har. Eller i hvert fald tæt derpå. Hækles der tøj, har det en stor betydning, om du rammer den korrekte hæklefasthed som oplyses, da du ellers ikke vil ende med et færdigt hækleprojekt, som matcher de oplyste mål for opskriften. Hækles der amigurumi betyder det ikke helt så meget, da figuren bare vil ende med at være mindre eller større end originalen.

  3. Tidsramme: CAL'en har en bestemt tidsramme, hvor deltagerne arbejder på deres projekter. Det kan være et par uger, måneder eller endda et helt år.

  4. Online Fællesskab: Mange CAL'er har dedikerede Facebook-grupper, Instagram-hashtags eller online fora, hvor deltagerne kan dele deres fremskridt, stille spørgsmål og chatte med andre hæklere. Fællesskabet er noget af det der gør CAL'er så skønne! At være sammen om noget, men alligevel hver for sig.

  5. Deling og Præmier: Når CAL'en er slut, deler deltagerne deres færdige projekter, og der kan være præmier for de mest kreative eller flotteste værker.

Fordele ved at deltage i en CAL:
  • Fællesskab: CAL'er skaber en følelse af samhørighed og forbindelse med andre hæklere over hele verden.

  • Motivation: Den fastlagte tidsramme i en CAL kan hjælpe med at opretholde din motivation og få dig til at afslutte projekter. Jeg deltog engang i CAL'en "Nuts About Squares" hvor projektet var et stort tæppe hæklet af forskellige smukke firkanter. Der udkom en ny firkant hver uge og det var virkelig motiverende for mig, at få firkanterne færdige, før den næste blev frigivet. Jeg er ikke helt sikker på, at jeg nogensinde var blevet færdig med tæppet hvis ikke det havde været en CAL. Men fællesskabet omkring det og det, at opskrifterne kom i bidder, var virkelig motiverende for mig.

  • Læring: CAL'er giver mulighed for at lære nye teknikker, mønstre og masker fra erfarne hæklere. At man hækler det samme på samme tid gør, at hjælpen hele tiden er nær. At der sidder andre og nørkler med det samme som dig, gør det nemt for dem at sætte sig ind i dine udfordringer og hjælpe dig godt videre.

  • Kreativitet: Du har mulighed for at vælge farver og garn, der passer til din personlige stil. I behøver ikke lave fuldstændigt ens projekter, så slip din kreativitet løs, så vidt det er muligt.

CAL - Linda Hæklede Hyggesokker

Hvis du nogensinde har overvejet at deltage i en Crochet Along, så er det et perfekt tidspunkt at kaste dig ud i det nu. Det blevet efterår og tid til at forebygge kolde fusser. Jeg starter derfor en sokke CAL op nu her d. 15. november 2023. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren hækler, vil du elske følelsen af at skabe dit hækleri sammen med et fællesskab af ligesindede. Vi skal sammen hækle min opskrift "Lindas Hæklede Hyggesokker"
Hæklede sokker, Lindas Hæklede Hyggesokker, Hæklede strømper

Jeg har oprettet en Facebookgruppe, hvorfra det hele foregår, gruppen hedder CAL - Lindas Hæklede Hyggesokker Der er altid hjælp og hep at hente i gruppen, folk er SÅ søde til at hjælpe hinanden og det plejer at være mega hyggeligt at være med! Hvis du ønsker at være med, skal du første købe opskriften. Når du har gjort det, så går du ind og melder dig ind i gruppen. Husk at skrive dit ordrenummer ved anmodning om optagelse i gruppen, så jeg kan finde dig i mit system. Jeg lukker kun folk ind, som har købt opskriften. Er det længe siden du har købt opskriften, og ikke kan finde dit ordrenummer, så skriv hvilket navn og e-mailadresse du anvendte ved køb. Så skal jeg nok se om jeg kan finde din ordre. Op til starten af CAL'en er der mulighed for at få sparring til garnvalg og hjælp til hækleprøven i gruppen. Den 15. november tager jeg mit eget par på nålen, og så er vi i gang. Der er ikke nogen slutdato på, hvornår man skal være færdig med at hækle sine sokker. Garnvalg Til "Lindas Hæklede Hyggesokker" anvendes der garn med en løbelængde på 50 g / 78 m. Sokkerne er oprindeligt hæklet i Freya Tough , hvor Hjertegarn Ragg-Strømpegarn er et rigtig fint alternativ dertil. Sokkerne kan også hækles i almindeligt strømpegarn, hvor du så hækler med 3 tråde sammen i stedet. Det kunne være Mayflower First Class som er et rigtig fint og prisvenligt strømpegarn. Præmie Jeg udlodder et gavekort til min webshop på 250 kr. Jeg finder en vinder blandt alle der deltager i CAL'en. Vinder trækkes d. 15. december. Du behøver ikke at være færdig med dine sokker for at deltage i lodtrækningen, din deltagelse i gruppen er nok. Deler du opslag i forbindelse med min CAL, så brug da gerne #CALLindasHækledeHyggesokker så kan alle deltagere nemt finde hinandens opslag, og vi kan følge med, når der hækles flotte personlige sokker!

Har du nogen erfaring med CAL'er? Kender du til andre CAL'er der kører i nærmeste fremtid? Så del dine oplevelser og projekter i kommentarfeltet nedenfor. Jeg vil elske at høre fra dig!

Tak fordi du læste med, og lad os komme i gang med at hækle sammen. 😊


174 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page